Emosjonelle tanker fra Tigerstaden

Jeg har en plan om å skrive et blogginnlegg i uka.

Foreløpig har det ikke gått så bra. Verken i januar eller i februar.

Jeg er altfor opptatt med min hektiske arbeidshverdag som frilansjournalist med base i Trondheim. For det meste skriver jeg for Trondheim24.no (følg byens nye nettavis på Facebook, Instagram og Snapchat!), men jeg skriver også for andre lokalaviser, magasiner og bransjeblad.

I det siste har jeg også utvidet historiehorisonten til Trøndelag. Det er jo så mye som skjer, så mange mennesker å møte, så mange historier som må fortelles.

For eksempel det at Kirsti Huke for en uke siden ble tildelt Radka Toneff Minnepris. Mitt intervju med henne ble en fin kultursak i Trønderbladet denne uka.

Eller at mitt møte med Kjell Erik Killi-Olsen ble til en fin nettsak i Magasinet Kunst.

Den ble publisert i dag, og jeg tenker med stolthet og takknemlighet på alle de flotte menneskene jeg møter. Hver eneste uke.

Og i går ankom jeg Oslo. Med tog. Bare den seks timer lange reisen kan gi inspirasjon til å skrive en hel bok. Men det er en helt annen historie.

Tigerstaden.

Her finnes en historie på hvert et hjørne, over hele byen, på busser og trikker og tog og kaféer og butikker og skoler – overalt. Jeg liker å fange små øyeblikk på Instagram. Det er jo også historiefortelling.

Og i går var jeg på Sentralen i Øvre Slottsgate 3, i den nedlagte banken, som åpnet for nøyaktig to år siden. Inspirerende sted!

Og et veldig inspirerende foredrag av og med Kathrine Aspaas som i går lanserte «Den emosjonelle revolusjon».

Denne uka gir hun ut bok med samme tittel.

Hun er en inspirerende, morsom, karismatisk og interessant person – som er flinkt til å dele. Jeg fikk mange nye ideer. Og for det er jeg veldig takknemlig.

Hun skriver om det i boken sin. Takknemlighet. Og viktigheten av å være takknemlig, helst litt hver dag. Jeg prøver. Og innser i det jeg skriver dette at jeg er takknemlig for at jeg tros alt klarte å få opp denne bloggen. Selv om jeg ikke har klart å skrive hver uke. Ennå.

Da er det godt vi har Kathrine Aspaas som lærer oss at vi mennesker er feiltastiske. Det kunne jeg sannelig også skrevet et blogginnlegg om. Eller kanskje en egen artikkel?

Har du tips til gode historier som fortjener publisitet må du gjerne kontakte meg.

I mellomtiden satser jeg på at mars blir bedre. Med tanke på blogginnleggene mine altså.

Jeg kan iallefall være takknemlig for at jeg fikk ut denne teksten, på en fredag. I Tigerstaden.

 

God helg!

 

Av Skrivepuls

Frilansjournalist

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.